• Brussels Kunstenoverleg

  De vzw Brussels Kunstenoverleg werd eind 2002 opgericht om het overleg binnen de Brusselse professionele kunstensector te structureren, uit te breiden, te stimuleren en te organiseren. In het overlegplatform zetelen momenteel medewerkers van meer dan 90 artistieke organisaties.

 • BKO & RAB en het Cultuurplan voor Brussel

  Het Cultuurplan voor Brussel is voor BKO en RAB waarschijnlijk het opvallendste project. Ondanks de waardering en de vele schouderklopjes die de initiatiefnemers hiervoor mochten in ontvangst nemen, resulteerde dit tot op heden nog niet in de verhoopte coherente beleidsmatige aanpak. Maar we hebben geen andere keuze dan doorgaan.

  Hugo Vanden Driessche
  Algemene leiding Kaaitheater

 • Maatschappelijke relevantie van BKO & RAB

  Het netwerk blijft noodzakelijk zodat ook in de toekomst items op de agenda worden geplaatst die maatschappelijk relevant zijn en zelfs dringend in het Brussel van vandaag, maar die blijkbaar niet vanzelfsprekend zijn voor de sector.

  Els Rochette
  Coördinator Globe Aroma

 • BKO & RAB en de artistieke sector

  In de aanloop naar het Cultuurplan voor Brussel slaagden BKO en RAB erin de ganse artistieke sector in Brussel te motiveren om zich actief mee in te zetten. Ook zelfkritiek schuwde de sector niet.

  Ann Goossens
  Zakelijk leider Q-O2 workspace  for experimental music & sound art

 • BKO & RAB: actie en reflectie

  RAB en BKO houden de vinger aan de pols: ze lanceren gemeenschappelijke acties en creëren ruimte voor reflectie.

  Leen Ochelen
  Directeur Brusselse Museumraad